Skip to content

Huisarts Carrousel

Regel waarneming onderling eenvoudig en eerlijk

Het regelen en inregelen van waarneming voor de praktijk, bijvoorbeeld bij vakantie kan veel tijd kosten. Vaak is er een vaste waarnemer of worden afspraken binnen de hagro gemaakt. Maar wat als de waarnemer een middag in de week gesloten is of als de waarnemer plotseling ziek wordt. Het afstemmen hierop en doorvoeren van diverse geplande en ad-hoc wijzigingen kost tijd en is zeker iets dat je niet tijdens een vakantie wil managen. Daarom helpt Huisartsentelefonie daar natuurlijk bij, maar het kan ook totaal anders, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een carrousel.

Huisartsentelefonie - Carrousel

Makkelijk systeem

Vereenvoudig processen van onderlinge waarneming

Een carrouselsysteem biedt een eerlijke verdeling van waarneming binnen een groep van huisartsen. Bij afwezigheid van de eigen huisarts, wordt de beller automatisch doorverbonden naar een beschikbare collega-huisarts. Oproepen worden gelijkelijk verdeeld onder aanwezige en aangemelde collega's. 

Uiteindelijk wordt hierdoor de last van afwezigheid verdeeld over meerdere collega's. De afwezige praktijkhouder hoeft geen ingewikkelde schakelingen in te richten, maar verlegt alle telefonie naar de carrousel. Wanneer een collega op een bepaalde dag afwezig is, doet die even niet mee en de schakeling en werking blijft hetzelfde. Er hoeven geen ad-hoc wijzigingen gedaan te worden, zelfs als een waarnemend huisarts plotseling ziek is, kan die zichzelf tijdelijk terugtrekken, waardoor de waarneming voor de afwezige huisarts nog steeds gewaarborgd blijft.

Huisartsentelefonie - Makkelijk systeem
Maatwerk voor elke huisartsengroep - Huisartsentelefonie

Maatwerk voor elke huisartsengroep

Vraag ons om eerlijk advies en best practices

Uiteraard is het mogelijk achteraf de balans op te maken en inzichtelijk te krijgen wie welk deel heeft overgenomen. Indien gewenst kunnen we ook wegingsfactoren gebruiken waarbij een grote groepspraktijk automatische en groter percentage krijgt toegewezen dan een solopraktijk. Dit alles is op maat in te regelen en wij worden enthousiast om daarover samen met jullie na te denken en de beste oplossing te realiseren.

Werk op deze manier beter en makkelijker samen binnen de hagro, HOED of zorggroep. Het is overigens niet noodzakelijk dat alle praktijken die deelnemen binnen de carrousel ook klant bij Huisartsentelefonie zijn. Voor elke praktijkhouder zou dit de beste keuze zijn, maar onderlinge samenwerking via de carrousel van Huisartsentelefonie is onafhankelijk van het eigen systeem. Graag adviseren we hierin of geven voorbeelden van de opzet bij andere zorggroepen en hagro’s.

"We waren voor onze patiënten regelmatig in gesprek en vonden dat dit niet langer kon. De overstap is vlekkeloos verlopen en sindsdien hebben we geen klachten meer ontvangen over onze bereikbaarheid. Een aanrader voor elke huisarts."

- Huisartsenpraktijk Ditvoorst, Alblasserdam

"Zeer behulpzame jongens die alles van telefonie snappen en bovenal weten waar een huisarts behoefte aan heeft. Vriendelijk, behulpzaam en kundig. Goede bereikbaarheid van de servicedesk. Een aanrader voor elke huisartspraktijk!"

- Huisartsenpraktijk De Moriaen, Strijen

Maak nu een afspraak en vereenvoudig het proces van onderlinge waarneming met onze eerlijke carrouseloplossing.