Skip to content
Alle berichten

Met slimme data de bereikbaarheid van uw huisartsenpraktijk optimaliseren

Als huisarts wilt u natuurlijk de beste zorg bieden aan uw patiënten. Maar hoe weet u of uw praktijk optimaal functioneert? Hoe kunt u de bereikbaarheid, de kwaliteit en het rendement van uw praktijk verbeteren? En hoe kunt u dit op een objectieve en effectieve manier meten en monitoren?

Het antwoord is het Huisartsen Intelligence Project, een uniek en innovatief project dat Huisartsentelefonie aanbiedt aan huisartsenpraktijken, hagro's en zorggroepen. Het Huisartsen Intelligence Project maakt gebruik van geavanceerde data-analyse om u maandelijks krachtige managementrapportages te leveren met inzichten die echt nuttig zijn voor uw praktijk.

Met het Huisartsen Intelligence Project krijgt u antwoord op vragen zoals:

  • Hoe lang wachten uw patiënten aan de telefoon?
  • Hoeveel patiënten haken af tijdens het wachten?
  • Wat zijn de dagen en tijden waarop de meeste telefoontjes binnenkomen?
  • Op welke momenten is de telefoonbemanning niet rendabel?
  • Hoe verhoudt zich dit ten opzichte van andere praktijken?
  • Waar kan ik op sturen om beter bereikbaar te zijn voor patiënten?
  • En hoe kan ik zien of dit effect heeft?

Met deze informatie kunt u knelpunten in uw praktijk identificeren, bespreken met uw team, initiatieven nemen om de situatie te verbeteren en de effecten daarvan bijhouden. Zo kunt u uw capaciteit beter inzetten, voor de patiënt, voor uw team en voor een gezond rendement van de praktijk.

"De info is duidelijk en nuttig. Eerlijk gezegd hebben we meteen al actie ondernomen en de bereikbaarheid rondom de lunchpauzes aangepast. Dus ja heel blij met de statistieken!"

- Huisartsencentrum Velserbroek

Het Huisartsen Intelligence Project is meer dan alleen een rapportage. Het is een compleet pakket van diensten en ondersteuning om u te helpen bij het optimaliseren van uw praktijk. U kunt kiezen voor een project of een maatwerk analyse, afhankelijk van uw wensen en behoeften. U kunt ook rekenen op de expertise en begeleiding van onze bereikbaarheidsconsultants, die u objectief, ervaren en effectief advies geven.

Echt super handig om een inzicht te krijgen in wat er gebeurt in de praktijk. Ik ga direct de knelpunten met de assistenten bespreken en samen kijken waar het beter kan.

- Huisartsenpraktijk Nassaulaan

Wilt u meer weten over het Huisartsen Intelligence Project en wat het voor uw praktijk kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of vraag een gratis managementrapportage aan als startpunt voor een inhoudelijker gesprek. Wij helpen u graag om uw huisartsenpraktijk naar een hoger niveau te tillen.